Letošní krajské přebory družstev mužů a žen začaly v neděli 14.5. opět 1. kolem v Hradci Králové. Za cíl jsme si stanovili po loňském vydařeném představení znovuobhájení postupu do podzimní baráže o 2. ligu.

Naše družstvo žen skončilo na 5. místě a zaostalo za třetím v pořadí (TJ Svitavy) pouze o 12 bodů. Nejvíce bodů získala Sabina Kubasová, která ziskem 14 bodů přispěla k vysokému počtu bodů celého družstva. Její doménou jsou vrhačské disciplíny (vrh koulí a hod oštěpem). Možná by mohla zvážit návrat k pravidelným tréninkům :-), protože, jak je vidět, má zkrátka velký potenciál. Velmi dobře si vedly ale i další holky. Dianka Kuťáková rovněž ve vrhačských disciplínách, Lea Kubasová ve skoku do dálky i na středních tratích. Petra Havlová ovládla v osobním rekordu trať na 1.500m. Zkušené holky Iva Duffová, Renata Hájková a Janeta Svobodová získaly body na tratích 800 a 1.500m.

Družstvo mužů skončilo na 6. místě těsně o jeden bod za pátým v pořadí (ISCAREX Česká Třebová). Největším počtem bodů přispěl Franta Kuhn, který po osobním rekordu na 800m, který si zaběhl o pár dnů dříve na krajských přeborech dorostu v Trutnově ovládl s přehledem dle očekávání trať na 800m a doběhl třetí na 400m. Ondra Souček vyhrál 3km trať v osobním rekordu a získal cenný skalp Kamila Krunky z BKN. Stejně jako Franta zaběhl výborně 400m a získal z ní 4 body. Tomáš Kuťák zaběhl velmi dobře 1.500m a 400m trať. Vybojoval pro družstvo 9 bodů. Šíma Souček získal body na nejdelší trati 3 km stejně jako Ondra Hejna. Posledním komu se podařilo vybojovat body pro družstvo byl Honza Havelka na trati 3 km. Další členové týmu si udělali ještě několik osobních rekordů (Máťa Kostovský na 800m a další) a předvedli kvalitní výkony.

Budeme se tedy těšit na další kolo s kvalitními výkony našich atletů, které se bude konat v Ústí nad Orlicí 25.6.2023.

Detailní výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/67217

OK