V sobotu 26. března se vybraní žáci a dorostenci klubu zúčastnili mistrovství ČR v přespolním běhu, které se uskutečnilo tentokrát ve Slavkově u Brna. Na vytyčeném kilometrovém okruhu po stěrkových cestách zámeckého parku závodily děti ve 4 kategoriích. Prvního nemistrovského závodu (přípravek – ročník 2011-2012) na 1 km se zúčastnil Vojta Kubík, který obsadil v osobním rekordu (3:53) 17. místo a zúročil svoji zlepšenou práci ze zimních tréninků. V další kategorii – mladších žáků (ročník 2009-2010) na 2 km velmi dobře běžel Fíla Kuťák a i přes nepříjemnou bolest v koleni, kterou si způsobil na jedné z překážek, doběhl do cíle také v osobním rekordu (8:24) a dokázal, ze se může měřit s o rok staršími borci. V kategorii starších žáků jsme neměli bohužel kvůli nemoci Šímy Součka týmové zastoupení. O to větší radost nám všem udělala Péťa Havlová, která zaběhla fantastický závod a svoji trať na 3 km dokončila i díky dostatku sil v posledním stoupaní a skvělému finiši v cílové rovince na krásném 9. místě v čase 11:22. Její předvedený výkon i umístění jsou velkým příslibem do budoucna a zároveň důležitou motivací ostatním našim závodníkům.

Posledními, kteří se postavili na start zámeckého okruhu byli Ondra Souček s Fáňou Kuhnem. Oba zaběhli velmi slušný závod v rychlém tempu (4 km), kterému vévodili čerství haloví mistři republiky na 3 km, 1.500 m, 800 m atd. Oba naši borci dokončili závod v popředí startovního pole – na 32. resp. 33. místě. V téměř stejném čase 14:26 resp. 14:27 (3:36 min/km!).

Všem našim závodníkům gratuluji ke kvalitním výkonům, které navíc ověnčili osobními rekordy, a také velmi dobrým umístěním navzdory velké konkurenci z celé republiky. Dokázali, že při troše píle a zapálení mohou soupeřit s jakýmikoli atlety z renomovaných českých klubů.

Sečteno, podtrženo, gratulujeme našim závodníkům a děkujeme za vzornou reprezentaci klubu. Věřím, že udělali radost nejenom svým trenérům. 😊

P. S. Ondrovi Součkovi děkujeme za rychlou a bezpečnou dopravu do Slavkova a zpět.

OK

https://www.atletika.cz/aktuality/mladeznicke-krosove-tituly-rozdany3/