Po roční odmlce se opět podařilo zorganizovat tradiční podzimní soustředění v Janovicích u Trutnova. Návazali jsme tak na vyvedenou jarní akci na stejném místě. Navzdory typicky podzimnímu rázu počasí se podařilo přilákat ještě více účastníků jak z řad dětí, tak i jejich rodičů. Celý víkendový pobyt se nesl v duchu dobré nálady, výtečného jídla a několika sportovních aktivit, které prověřily fyzickou i psychickou připravenost naších mladých závodníků.

Na místo jsme dorazili během pátečního odpoledne a hned jsme se společně vydali za hledáním pokladu (čokoládového) jihozápadním směrem k vysílači nad Radvanicemi. Absolvovali jsme tak první společný běžecký trénink a udělali první společné fotky. Ještě před setměním jsme vyzkoušeli travnaté hřiště nad chatou při fotbálku. K večeři na nás čekala výtečná gulášová polévka od masteršéfky Radky H. Večer jsme strávili u hraní společenských her a hromadnou zábavou.

V sobotu ráno jsme posnídali, připravili hromadně svačiny a vydali se pěšky na železniční zastávku Janovice – směr Adršpach. Zde se naši dorostenci a starší žactvo zúčastnilo tradičního závodu Ádrkros, který měřil kolem 9 km a jehož náročná a technická trať vedla ze zámku skrz skály a zpět. Naši svěřenci se opravdu neztratili a v kategorii juniorů a juniorek vybojovali první, druhé i třetí místo. Tomáš K. vyhrál kategorii juniorů a Petra H. pak kategorii juniorek. Protože pořadatelé letos nepřipravili žádné dětské tratě, zbytek mančaftu poctivě fandil na trati hlavního závodu a povzbuzoval týmové parťáky. Pro zpáteční cestu směrem na ubytovnu jsme zvolili trasu skrze Vlčí rokli, kterou jsme po nějaké době opustili, abychom objevili další zajímavé pěší stezky se zajímavým převýšením – jinými slovy jsme se trochu ztratili. 😊 Na ubytovnu jsme dorazili akorát s koncem bílého dne, kde na nás čekala výtečná obědo-večeře. Večer jsme opět strávili společnými aktivitami, zpěvem a hrou na kytaru pod taktovkou Petra K. a Tomáše K.

Nedělní dopoledne jsme strávili opět venku při orientačním závodě o 8 resp. 4 kontrolách. Nikdo se při něm neztratil a všichni závodníci donesli kompletní sadu kontrolních razítek, které byly umístěny na velké ploše, kde bylo nutné překonat vysoké převýšení a několik orientačních nástrah, u kterých děti prokázali, že se už dobře dokážou orientovat v terénu podle slepé mapy. Soustředění jsme zakončili společným nedělním obědem – zapečenými těstovinami a poté hromadným bleskovým úklidem.

Ondra Kubík – Vedoucí tréninků