Segafredo Sahara Race již tento víkend!

Cyklistické, běžecké, dětské a noční závody, kempování i koupání. Taková lákadla nabízí blížící se závod Segafredo Sahara Race, jenž se odehraje od 7. do 8. 8. 2020.

Akce Segafredo Sahara Race, jež je součástí seriálu NOVA CUP 2020, se uskuteční ve starém pískovém lomu Marokánka nedaleko Hradce Králové.

Písek však nebude jedinou výzvou, s níž se účastníci na trase závodu vypořádají. Trasa pro cyklisty a běžce povede lesem podél potoka, kde budou přejezdy dřevěných lávek, písečné a štěrkové úseky, uměle vytvořené překážky, hravé sjezdy a výjezdy. Trať díky tomu připomíná populární závody cross country. 

Cyklisté a běžci mohou vybírat z krátké a dlouhé trasy. Děti do 10 let se mohou zúčastnit dětských cyklistických závodů.

Své využití bude mít i uměle vytvořená vodní plocha, kde se mohou návštěvníci zchladit nebo zrelaxovat.

Program závodu začíná v pátek nočním závodem na zkrácené trase závodu poblíž lomu. Díky pátečnímu programu tu lze i přenocovat. Pro zájemce bude připraven základní komfort v podobě pitné vody a WC. 

Vítězové získají originální trofeje od sázavských skláren Kavalierglass. Ty doplní ceny od partnerů seriálu Niceboy, Kross, Alpa, CST, Kilpi a Pompo.

www.novacup.cz