Vážení přátelé běhu, vážení  běžci,

Je to neuvěřitelné, ale čas běží takovým tempem, kterému se snad ani stíhat. Letos v sobotu 10.11.2018 bude odstartován již 45. ročník běhu Dlouhými Záhony, který je současné 25. ročníkem memoriálu našeho kolegy Jiřího Novotného. Tento jeden z nejstarších běhů ve východních Čechách vznikl společně s nápadem uspořádat i Silvestrovský běh Havlovicemi. Každý listopad jsme se scházeli v Úpici na téměř posledním závodě sezóny a později i na zakončení Českého poháru v běhu do vrchu. Vlastní závod měl několik podob v délce a profilu tratí, ale vždy byl velmi oblíben jak běžci, tak lyžaři, kteří zde pilovali přípravu na sezónu. Vládla zde vždy velmi dobrá nálada a nikdy se nám nechtělo rozcházet, takže kolikrát jsme oslavu zakončení sezóny protáhli do druhého dne. Vyhrát prestižní závod mezi běžeckými i lyžařskými reprezentanty už bylo něco.  Přátelství běžců bylo povýšeno nad vše ostatní, svědčí o tom udělení mezinárodní ceny fair-play Jiřímu Beranovi z Dukly Liberec a další.

Každým rokem vzpomínáme i na kamarády, kteří už nejsou mezi námi a spolu s námi tvořili nedílnou součást tohoto závodu. Rozhodli jsme se proto v rámci 45. ročníku uspořádat setkání vítězů předchozích ročníků. Rádi bychom je přivítali v Úpici, když ne na startu, tak v 15:00hod na Městském sále při slavnostním zakončení další vrchařské sezóny. Je připraven bohatý program pro všechny zúčastněné včetně tance a odměn vítězů tohoto závodu. Máme jediný problém, a to je – nemáme adresy všech vítězů, abychom je mohli osobně pozvat.

PROSÍME  VÁS O KONTAKTY NA MINULÉ VÍTĚZE NEBO ALESPOŇ PŘEDÁNÍ INFORMACE O POŘÁDÁNÍ TÉTO AKCE VÍTĚZŮM, ABY SE PŘIHLÁSILI OSOBNĚ.

SEZNAM VÍTĚZŮ

Děkujeme a těšíme se se všemi v Úpici 10.11.2018.

Kontakty: +420 602 152 296, [email protected], [email protected]

Zdraví Vás

Karel Šklíba